Marosi György

Marosi György
A blogger

2013. december 30., hétfő

Egy disznó végrendelete



Alulkörmölt Röffentőy Töketlen Tódor, szabad akaratomból, senki által nem kényszerítve, subitus* halálom esetére a következőket rendelkezem:

Amennyiben ezt a dokumentumot olvassák, én már bizonyára nem kondorgatom a farkamat és ez valószínűleg azt jelenti, hogy a kés lesújtott. Rám. Éppen ezért (főleg ezért) kérem, sőt, követelem, hogy az Állami Állatvédő Ügynökség sürgősen hozzon létre egy szakbizottságot és indítson kivizsgálást halálom körülményeinek kitisztázása érdekében! A kivizsgálás során külön hangsúlyt kell fektetni arra, hogy a halálomért felelős (úgynevezett disznóölő) brigád tagjai betartották-e az Európai Tanács PX2013/191919 számú ajánlását**, különös tekintettel az alábbi paragrafusokra: 

1. Játszottak-e az én pici ólamban, három szólamban valamilyen, az előbb idézett uniós jogszabály által agreált klasszikus zenedarabot (lásd: Mozart, Debussy, Mendelssohn-Bartholdy);
2. Felolvasták-e nekem, feláldozásom legapróbb részletekig kiterjedő leírását, annak végrehajtása előtt;
3. Uniós szabvány szerint zajlott-e a feláldozás (ember- illetve disznóbarát módon, szépen, fejbelövéssel, altatással meg ilyesmi)
4. Volt-e utolsó reggeli.

Amennyiben a fenti rendelkezések nem lettek betartva, kérem felelősségre vonni a felelősöket! Példát kell statuálni! Ha nem másért, hát a többi disznóért! Itt szeretném megjegyezni, hogy a disznóölő brigád leggyanúsabb alakja (és egyben annak vezéregyénisége) Böllér Bogumil, közismertebb nevén Prokofjev Miksa, verklis és nekössbele. Őt mindenképp be kell idéztetni és ki kell hallgatni!

Földi maradványaim sorsát illetően a következő kívánságomat közvetítem: a disznóölő brigád feldolgozásért felelős alegysége ügyeljen arra, hogy elegendő mennyiségű kolbász, véres és májas legyen töltve! A szalonna megtartásához olyan nagyon nem ragaszkodom, nem akarom, hogy Manyika reggelenként húzza az orrát: „nekem nem kell szalonna!” Ezért inkább olvasszanak zsírt az összes szalonnából! Ennél a pontnál muszáj elmondjam, hogy magukat rendesen becsapták sőt, folyamatosan becsapják! Mégpedig azzal, hogy a disznózsírt – annak magas koleszterin tartalma miatt - egészségre ártalmasnak és ezért fogyasztásra alkalmatlannak minősítették. Marhaság! Bocs, disznóság! Ezek mindenre képesek, csak hogy a mérgezett mocskaikat legyúrják a maguk torkán (nem kell hüledezni, egy halálra ítélt disznó bármit diktálhat, ráadásul büntetlenül). No de ne törődjenek velük, egyék csak nyugodtan a zsíros kenyeret!

A lesi pecsiről fölösleges külön rendelkeznem, hisz meggyőződésem, hogy épp akkor tekerik befelé, miközben végrendeleti végrehajtóm végakaratomat közvetíti. Csak vigyázzanak, nehogy megakadjak a torkukon!

Pirinyónak üzenem, a kocsonyát muszáj megkóstolni! És ne aggódj, kedves Pirinyó, a disznóölő brigád feldolgozásért felelős alegysége megfelelő mennyiségű és minőségű kocsonyát fog főzni.

Mivel egyéb tárgyi javaim nem voltak, ezért csak még annyit, hogy az ól rámeső részét, átmenetileg édes öcsémre, Kunkori Kázmérra hagyom. Jelen végrendelet tollba ill. pixbamondással készült, mivel a hüvelykujj hiánya miatt az olográf*** forma szóba sem jöhetett (legalább is ezt állította az ügyvédem).

Na pá kedveseim és jó étvágyat!

* subitus = hirtelen, váratlan stb.
** az Európai Tanács PX2013/191919 számú ajánlása = a szerző agyszüleménye; ha az Olvasó netalán mégis felfedez egy ilyen számú EU-s ajánlást, amely az állatok jogainak védelméről szól, ne csodálkozzon, ezek mindenre képesek
*** olográf = kézzel írott, dátumozott és aláírt (hüvelykujj ide vagy oda, sertéseknél hanyagolandó)

2 megjegyzés:

  1. Ho-ho!!!!A szomszed beleeggyezese megvolt?Mert ha nem..........meg nincsen lezarva sz ugy!

    VálaszTörlés
  2. Ejsze nem derül ki a dumából, hogy a szomszéddal vágtuk le a csekát? :-)

    VálaszTörlés